Извънкласни дейности

Искате ли Вашето дете да:

Приключва по-бързо с домашните?
Бъде по-концентрирано?
Запомня лесно? Бъде по-креативно?
Да смята бързо и вярно?

Ако отоворът е ДА, то тогава го запишете на МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА!

Какво е ментална аритметика?

Ментална аритметика е уникален метод за развиване и активиране на двете полукълба на мозъка при решаването на специфични задачи и на ежедневни ситуации. Така се подобряват способностите на децата по всеки учебен предмет. Те четат, пишат и преразказват по-бързо, по-вярно, по-изчерпателно и точно.

Как се смята?

Менталното смятане се извършва със специално сметало наречено Абак. Той се е използвал като инструмент за смятане в Китай и Япония от векове и благодарение на своята ефективност, надеждност и бързина е оцелял до нашето съвремие. Вярвате или не, пресмятането с абак е по-бързо отколкото с калкулатор и едновременно с това стимулира и активира мозъчната дейност и концентрацията по начин, за който обучението в училище само може да мечтае.

Изобразително изкуство

Изобразителното изкуство е сред любимите дейност на децата от всяка възрастова група. Чрез него се развива въображението и чувството за красота на децата, като същевременно те изпитват радост и въодушевление от процеса на работа. 

Нашата талантлива художничка ще им помогне не само да се забавляват, а и да усвояват основните закони в изобразителното изкуство с различни материали и техники. Заниманията ще бъдат фокусирани върху жувописта и приложните изкуства.

             Курс по рисуване

Провежда веднъж седмично.

Продължителност 90 минути.

Цени:
30 лв за еднократно посещение.
26 лв за деца посещаващи учебна/лятна занималня, за еднократно посещение.

100 лв за записване на месечен курс.
       

ЛЕГО РОБОТИКА

LEGO Роботиката е най-популярният и достъпен начин за ученици от 1-ви до 7-ми клас да добият полезни и практични познания по програмиране, физика, математика, механика, логика и работа в екип. Заниманието е с продължителност 90мин. и е разделено логически на две части:     

Конструиране – в тази част децата се учат, как да създадат сами своя робот, като го конструират от нулата. Това се случва с помощта на комплекти LEGO EV3, които го превръщат в истинска игра.

Програмиране – в тази част учениците придобиват знания и умения, за това как да програмират своя робот и да го накарат да изпълнява избраните от тях команди.

Robopartans - училище по роботика