Извънкласни дейности

Искате ли Вашето дете да:

Приключва по-бързо с домашните?
Бъде по-концентрирано?
Запомня лесно? Бъде по-креативно?
Да смята бързо и вярно?

Ако отоворът е ДА, то тогава го запишете на МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА!

Какво е ментална аритметика?

Ментална аритметика е уникален метод за развиване и активиране на двете полукълба на мозъка при решаването на специфични задачи и на ежедневни ситуации. Така се подобряват способностите на децата по всеки учебен предмет. Те четат, пишат и преразказват по-бързо, по-вярно, по-изчерпателно и точно.

Как се смята?

Менталното смятане се извършва със специално сметало наречено Абак. Той се е използвал като инструмент за смятане в Китай и Япония от векове и благодарение на своята ефективност, надеждност и бързина е оцелял до нашето съвремие. Вярвате или не, пресмятането с абак е по-бързо отколкото с калкулатор и едновременно с това стимулира и активира мозъчната дейност и концентрацията по начин, за който обучението в училище само може да мечтае.

Изкуството "квилинг"

Това е форма на изкуство, която включва използването на цветни хартиени ленти, които се навива по определен начин, сгъват в различни форми, залепват се, за да се създаде интересен декоративен дизайн.

Децата ще получат всички необходими материали и идеи за създаване на интересна и красива картина/картичка, която може да подарят по повод или да поставите в рамка в дома си.
Ползи: развива фините двигателни умения,
постоянство, внимание, концентрация, т. е. Развиват се интелектуалните функции на детето.

Продължителност: 120 минути    Цена: 35 лв